W Warszawie spróbujesz steka ze strusia!

Prawdziwy stek ze strusia? Tego jeszcze nie było! W czerwcu u zbiegu ulic Świętokrzyskiej i Nowego Światu, otworzył się Steak House Evil – restauracja wyspecjalizowana w sezonowanych stekach z wołowiny, która do swojej oferty wprowadziła szlachetne i rzadkie mięso strusia. Lokal w Warszawie to trzeci lokal marki Evil, pozostałe działają w Szczecinie i Poznaniu.

37643239_1373265072807277_9

Menu Evila jest nieskomplikowane i piekielnie kuszące. Znajdziemy w nim steki z polskiego mięsa, m.in. Hereford Red Angus i Black Angus. Zjemy rostbef, rib eye, polędwicę czy króla steków – legendarnego t-bona. I to nie koniec! W menu są także inne dania dla mięsożerców: tatar wołowy, grillowane kiełbaski chorizo, żebra wołowe, tuńczyk czy chilli con carne. Dzięki odkrytej kuchni każdy może zobaczyć, jak przygotowywany jest jego stek.

Od dawna docierały do mnie sygnały, że Evil powinien się otworzyć także w stolicy. Postanowiłem posłuchać! Nasze mega steki powstają z długo sezonowanego polskiego mięsa. Mięso podawane jest na gorącym kamieniu! Rozgrzewamy go do bardzo wysokiej temperatury i przynosimy do stołu razem z zamówieniem. Podajemy steki o średnim wysmażeniu, ale u nas Klient ma możliwość samodzielnego dodatkowego dosmażenia mięsa za pomocą rozgrzanego kamienia. Kamień wulkaniczny długo utrzymuje ciepło dzięki czemu mięso jest niezwykle soczyste aż do ostatniego kęsa! – opowiada Piotr „Timi” Piotrowski, właściciel i szef kuchni Evil.

Evil jako jedyna restauracja w Warszawie proponuje ekskluzywnego strusia w bardzo dobrym wydaniu. Mięso strusie nazywane jest mięsem XXI wieku. Cenione jest za walory smakowe, zdrowotne oraz za naturalny sposób hodowli. Jest polecane przez dietetyków i specjalistów od żywienia, bo nie zawiera hormonów, sterydów i konserwantów. Mięso strusie należy do najlepszych jakościowo mięs pojawiających się na naszych stołach.

Zmieniamy kulinarne przyzwyczajenia Polaków. Wielu zadowolonych gości jest dowodem na to, że robimy to z sukcesem. Dla całej Evilowej ekipy ważne jest samopoczucie gości, dlatego stawiamy na indywidualne podejście do każdej osoby. Nasi goście czują się u nas swobodnie i pomimo, że otwarcie było niedawno to często wracają, mamy już stałe grono sympatyków. Sama restauracja jest dobra na każdą okazję, od zwykłego lunchu po świętowanie ze swoimi najbliższymi. – dodaje Piotrowski.

To właśnie takie awangardowe myślenie i działania wyróżniają markę „EVIL”, która oprócz sieci restauracji ma również własne piwo, kawę a w najbliższym czasie zaskoczy jeszcze innymi nowościami.

Image1-1

***
Marka Evil powstała w 2013 roku jako pizzeria Evil Ristorante Italiano w Szczecinie.

Warszawski lokal został otworzony w czerwcu i ma powierzchnię 604 mkw. Restauracja oferuje swoim gościom 179 miejsc oraz pełną obsługę kelnerską.

Evil Steak House specjalizuje się w sezonowanych stekach z wołowiny. Jako pierwsza warszawska restauracja swoim klientom proponuje steki z mięsa strusia.

Już wkrótce restauracje Evil Steak House w Poznaniu i Szczecinie zostaną przeniesione do większych lokali dzięki czemu jeszcze więcej osób będzie mogło cieszyć się znakomitym smakiem steków.

fot. materiały prasowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s