Przepis na Dzień Babci i Dziadka!

Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą.

Zdj-(1)To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!

BUŁECZKI SEROWE ZAPIEKANE Z JAJKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ

SKŁADNIKI:

  • bułki grahamki – 3 szt.
  • ser żółty Gouda od Serenady – 300 g
  • jajko – 3 szt.
  • czerwona cebula – 2 szt.
  • rukola
  • masło – 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • świeży szczypiorek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.

Smacznego!

fot. materiały prasowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s