Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą.
To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!
BUŁECZKI SEROWE ZAPIEKANE Z JAJKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ
SKŁADNIKI:
- bułki grahamki – 3 szt.
- ser żółty Gouda od Serenady – 300 g
- jajko – 3 szt.
- czerwona cebula – 2 szt.
- rukola
- masło – 2 łyżki
- sól
- pieprz
- świeży szczypiorek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.
Smacznego!
fot. materiały prasowe